Enflasyon etkilerini tüm sektörlerde gösterse de başta gıda sektörü olmak üzere fiyatların sürekli artması ekonomik krizin göstergesi olarak sunuluyor. Akaryakıt fiyatlarından doğalgaza, gıda sektöründen tekstil sektörüne kadar tüm sektörlerde her geçen gün yeni artışların yaşandığı günümüzde et fiyatları da çoğu insanın tepki gösterdiği alanların başında geliyor. Öyle ki, et yemek hayal olsa da kasaplar kıyma satamadıkları için çözümünü tavuk kıymasıyla bulmaya çalışıyorlar. CHP Milletvekili Tanal ise mevcut et fiyatlarına dikkat çekerek karşılık verdi.

Krizin reyonlardaki ürünleri de değiştirdiğine dikkat çeken Tanal, "Tavuk kıyma artık kasap reyonlarına girdi. Tavuk kıymanın kilosu 100 TL. Geçmişte tavuk hiçbir zaman kıyma olarak yapılmazdı. Bizim kültürümüze de yabancı gelen bir şeydi. Tavuğun budu, kanadı, göğsü olurdu. Tavuk kıyma denilen bir şey yoktu. Ama artık et fiyatları o kadar yükseldi ki vatandaş artık et yiyemiyor. Tavuk kıymanın bile fiyatı 100 TL. Bunun da sebebi hayvancılık politikalarının kötü yönetilmesi" dedi.

CHP'li Tanal, hayvan pazarına gittiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'nin genç nüfusu 20 AB ülkesini geçiyor Türkiye'nin genç nüfusu 20 AB ülkesini geçiyor

"Dediler ki ‘Küçükbaş hayvanın besiciliği ile ilgili yer tahsisatı yapılmıyor. Ne yapılıyor? Meralar aslında ot veren alanlardır. O otlardan hayvanlar besleniyor, et, süt veriyor. O mera alanlarını inşaat alanı yaptılar. Vatandaşımız perişan. Onun için 31 Mart seçimlerinde halkımızdan CHP’ye destek vermesini istirham ediyorum. Kırmızı kartı bu iktidara gösterin ki vatandaşımız rahatlıkla kırmızı eti de yiyebilsin. Dana kıymanın kilosu İstanbul, Ankara’da 450-500 lira.”

Kaynak: Karar