Et ve Süt Kurumu'ndan Piyasa Dengesi İçin Yeni Önlemler!

 Piyasada önemli bir konu haline gelen kırmızı et fiyatlarıyla ilgili Et ve Süt Kurumu, tüketicileri ve üreticileri korumaya yönelik yeni önlemlerini duyurdu. Kırmızı et piyasasındaki dengesizliği ele alan kurum, arz açığı bulunan ürünleri piyasaya sürerek dengeleme ve düzenleme görevini üstleneceğini açıkladı.

Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı Halkbank esnaf kredilerinde faizi artırdı

Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı açıklamada, arz fazlası olan ürünlerin piyasadan çekilmesiyle üretici ve tüketicinin koruma altına alınması gerektiğine vurgu yapıldı. Piyasa regülasyonları çerçevesinde yurt dışından canlı hayvan ve karkas alımıyla ilgili asılsız iddiaların ortaya atıldığı belirtilerek, kurumun rekabeti ve fırsat eşitliğini sağlamak adına şeffaf ve denetimi açık bir şekilde faaliyet gösterdiği ifade edildi.

Yurt dışı alımlarının teknik ve sağlık altyapısının uygun çiftliklerde, birliklerde, kooperatiflerde ve kesimhanelerde gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca, Et ve Süt Kurumu'nun aracı kişi veya şirketler üzerinden alım yapmadığı ve piyasa dengesini olumsuz etkileyen asılsız paylaşımlara karşı başarılı bir şekilde çalıştığı belirtildi. Et ve Süt Kurumu'nun aldığı önlemlerle piyasadaki denge ve düzenin sürdürülmeye devam edeceği ifade edildi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi