Altında Görülmemiş Rekor Altında Görülmemiş Rekor

Et fiyatlarındaki artış yeni yılda da devam ediyor. Geçtiğimiz gün kuzu ve dana karkas fiyatlarında yaşanan artış tüketicileri derinden etkiledi.

Pazar günkü kesimde karkas etin kilogramına 20 liralık zam yapıldı. İstanbul Kasaplar ve Perakendeciler Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yılbaşında karkas etin kilogram fiyatının ortalama 250 ile 260 lira arasında dalgalandığını, önceki gün yaşanan artışlarla birlikte fiyatın 250 ila 260 lira arasında değiştiğini söyledi.

Kuzu karkas eti son 40 günde 60 lira artarak kilosu 410 liraya ulaştı. Son fiyat artışıyla dana karkas etinin 310 liraya yükseldiğini belirtiyor.

DANA MARKASIN FİYATI İKİ KATINA ÇIKTI

Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; Üreticilerin yeterli miktarda kuzu üretememesi kuzu fiyatını yüksek tutuyor. Tüfekçi durumu, üreticilerin birbirlerine "ürünlerini kesmeyin" konusunda uyarıda bulunmasıyla anlattı. Ayrıca dana karkas etinin kilosu başına fiyatının geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse iki katına çıktığı bildirildi.

VATANDAŞLAR ALTERNATİF YOL ARIYOR

Tüfekçi, fiyatların artmasıyla birlikte kasaplardaki et fiyatlarının da arttığını, tüketicilerin ucuz et bulmak için alternatifler aradığını ve bu durumun fiyatlara yansımasını umduklarını vurguladı. Et fiyatlarının artmaması için mandıra çiftçilerine ve küçük çiftçilere destek verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Özellikle küçük işletmelere yönelik yem desteğinin hayvancılık sektörüne olumlu yansıyacağının altı çiziliyor. Bu desteklerin hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığının altı çiziliyor.

Kaynak: karar