İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü

 48 ay vadeli 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi. Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısı ve işleyişine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirlerin yüzde 20'si Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulan fona aktarılacak.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında gençlerin iş projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkânı sağlanacak.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji bakan yardımcılarından oluşacak.

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Finansman kaynakları ve transferlere ilişkin mali veriler 6 ayda bir kamuoyuyla paylaşılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da talebin ayrıntılarını Cuma günü paylaştı. Bakan Göktaş, 15 Şubat'tan itibaren başvuruların gelmeye başlayacağını söyledi. Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak 48 ay faizsiz evlilik kredisinin başlayacağını söyledi.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Bakan Göktaş başvuru için bakanlığın internet sitesi "aile.gov.tr"yi işaret etti. Göktaş şöyle yanıt verdi: "Programdan yararlanmak isteyenlerin, Bakanlığımızın düğün öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları ve düğün sonrasında verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir."

Başvuru için gerekli diğer şartların yakın zamanda açıklanacağını söyleyen Göktaş, şöyle konuştu: "Bu fonla Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirle gençlerimizin geleceğine yatırım yapıp gençlerimizin hizmetine sunacağız."

(KARAR)

Editör: DS Haber