Yazar Eylem Tok'un ölümlü kaza sonrasında oğlu T.C. ile Mısır ve ardından ABD'ye gitmesi dikkat çekici bir gelişme. Özellikle İngiltere'de bir yayınevi sahibi olduğunun ortaya çıkması, durumu daha da ilginç hale getiriyor.

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

Ceza hukukçusu Adem Sözüer'e göre, ABD'de tutuklama kararı olmadığı sürece anne oğul istedikleri yere gidebilirler. Ancak İnterpol araması söz konusu olduğunda bu durum değişebilir ve bir başka ülkeye geçişleri engellenebilir.

Eylem Tok'un İngiltere'de bir yayınevi sahibi olduğu bilgisi, onun yayın dünyasındaki faaliyetlerini daha da ön plana çıkarıyor. Ancak bu bilgiyle birlikte ortaya çıkan diğer detaylar, bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Örneğin, Eylem Tok'un oğlu T.C'nin 16 yaşındayken yazdığı 2 masal kitabının basımı için bir dükkana borcu olduğu ve bu borcu ödemediği belirtiliyor.

Ayrıca, Eylem Tok'un kitaplarının İngiltere'ye basıldığı ve masraflarının ödenmediği, hatta bazı iddialara göre kitapların gölge yazarlar tarafından yazıldığına dair iddialar da mevcut.

Kaynak: Haber Türk