Van'da askeri araç devrildi: 6'sı ağır, 11 asker yaralandı Van'da askeri araç devrildi: 6'sı ağır, 11 asker yaralandı

EYÜPSULTAN'da Sağanak Yağışın Etkisi: Gecekondu Uçurumda Asılı Kaldı

 Dünkü şiddetli yağışın etkisiyle Eyüpsultan'da bir gecekondu, çöken istinat duvarının ardından uçurumun kenarında asılı kaldı. İkinci bir olayda ise sağanak yağış, toprak kaymasına neden olarak bir gecekonduyu çamur içinde bıraktı.

Esentepe Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi'nde bir inşaatın istinat duvarının çökmesi sonucu 3 gecekondu tahliye edildi. Depo olarak kullanılan bölümü çöken gecekondu, uçurumun kenarında tehlikeli bir şekilde asılı kaldı. Olayın havadan görüntüleri alındı.

Karadolap Mahallesi Gamze Sokak'ta ise başka bir gecekondu, sağanak yağışın neden olduğu toprak kayması sonucu çamur içinde kaldı. İtfaiye, polis ve zabıta ekipleri olay yerine sevk edildi. Gecekondu sakinleri tahliye edildi ve önlemler alındı.

Ev sahibi Menderes Yılmaz, "Binanın suyu komple benim üzerime geldi. Kanalizasyon yok bağlama yok. Önünü sadece sacla kapatmış kimse görmesin diye. Geldi evimi yıktı. Ben mağdurum. Kimse el de atmıyor. Hastam da var eşimin ayağı kırık. Binanın ve okulun suyunu toplayıp direkt bu tarafa vermişler. Bu tarafa sac koymuş kimse görmesin diye. Çok zor durumda kaldık. Dün evdeydik eşimle beraber evde oturuyorduk. Sırtımda taşıyıp götürdüm eşimi. Ev kullanılamaz halde. Belediye ekipleri, polis ve itfaiye ekipleri de geldi inceledi. Kimse gelip yardım etmedi. Gelip, sorup gidiyorlar. Ben anlamadım bu işi" şeklinde açıklamalarda bulundu(halk)

Editör: Haber Merkezi