Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı

Geçtiğimiz haftalarda Kovid-19’un yeni varyantı “Eris” varyantına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmıştı. Dünyadaki bazı ülkelerde “Eris” vakası görülürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde böyle bir şey olmadığını söylemişti. Bakan Koca’dan taze bir açıklama daha geldi. Türkiye’de de “Eris” varyantının ortaya çıktığını söyleyen Koca, yeni bir açıklama ile gündeme geldi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN VATANDAŞLARI UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilgili sosyal medya hesabı üzerinde bir paylaşım yaptı. Koca, söyleminde şu ifadelere yer aldıi:

"Koronavirüs, ta salgının başından beri sürekli mutasyona uğradı. Omicron varyantının ardından da tüm dünya basit tedbirler dışında normale döndü. Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. "Eris" adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim. İyi akşamlar."dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi