Sağlıklı beyaz ekmek üretiliyor Sağlıklı beyaz ekmek üretiliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2010 yılından bu yana işlettiği 100 yataklı hastanesini zarar ettiği gerekçesiyle satışa çıkardı. Hastanenin doğrudan satış ya da işletme hakkının devri yöntemlerinden biri uygulanarak elden çıkarılacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sahibi olduğu Medipol Hastanesi'nin "sürpriz" teklifiyle başlayan süreç, TOBB yönetiminin hastaneyi satmak gibi bir düşüncesinin olmamasına rağmen, Medipol'den gelen teklif üzerine görüşmelere başlamasıyla şekillendi. Medipol, TOBB'a "Bu büyüklük ve donanımdaki bir hastanenin zarar etmesi mümkün değil. Ancak sizin hastaneniz yıllardır zararda.

Hastaneyi bize verirseniz kara geçirip kardan size her yıl düzenli pay veririz" teklifini sundu. Bu teklif üzerine TOBB yönetimi, zarardan kurtulmak adına hastanenin işletme hakkını devretmeye sıcak baktı.

TOBB'un hastanenin işletme hakkını devredeceğine dair bilgi, TOBB üyesi özel hastaneler arasında kısa sürede yayıldı. Medipol'ün ardından Memorial Hastanesi, Güven Hastanesi ve LÖSEV gibi tanınmış hastaneler de teklifte bulundu.

TOBB'un hastanesi, 2012 yılında Tıp Fakültesi kurmak amacıyla TOBB Üniversitesi bünyesine dahil edilmişti. Ancak Yükseköğretim Kurulu'nun tıp fakülteleri için en az 200 yataklı hastane kurma zorunluluğu getirmesiyle TOBB'un hastanesi, Medipol başta olmak üzere üniversite hastanelerinin ilgisini çekti.

Medipol'un bu hedefe ulaşmak için TOBB'a teklifte bulunduğu belirtilirken, TOBB'un tıp fakültesinden vazgeçmediği ve hastanenin sadece işletme hakkını devrederek kendi tıp fakültesine bağlı olarak kullanmaya devam edeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Sözcü