Daltonlar suç örgütüne operasyon: 14 kişi yakalandı! Daltonlar suç örgütüne operasyon: 14 kişi yakalandı!

18 yıldır Habertürk bünyesinde çalışan Fatih Altaylı, kurumuyla yollarını ayırdığını açıkladı. Habertürk yazarı olmasının yanı sıra Habertürk TV'de uzun yıllardır yaptığı Teke Tek programıyla da bilinen Altaylı, aynı zamanda Teke Tek Bilim ve Bloomberg HT'de "Fatih Altaylı ile Bire Bir" programlarını da yapıyordu.

Altaylı'nın ayrılık haberi Habertürk'ün Twitter hesabından duyurulurken Altaylı'nın şu sözlerine yer verildi:

"Bugün Habertürk'e veda ediyorum. Türkiye'nin, Türkiye'de medyanın en zor döneminin 18 yılını birlikte yaşadık. Başka hiç kimse ile bu kadar uzun süreli bir beraberliği, hele hele bu dönemde asla beceremezdim, beceremezdik. Bazen aşk biter ya, bittiğini bilmek, anlamak, uzatmamak, sıkmamak lazım"

"Bugün Habertürk'e veda ediyorum.
Türkiye'nin, Türkiye'de medyanın en zor döneminin 18 yılını birlikte yaşadık.
Başka hiç kimse ile bu kadar uzun süreli bir beraberliği, hele hele bu dönemde asla beceremezdim, beceremezdik.
Bazen aşk biter ya, bittiğini bilmek, anlamak,… pic.twitter.com/140PEbiAFT

— Habertürk (@Haberturk) May 16, 2023

Fatih Altaylı kimdir?

20 Eylül 1962 tarihinde Van'da dünyaya gelen Altaylı, ilkokulu ve ortaokulu Çavuşoğlu Koleji'nde okuduktan sonra eğitimine Galatasaray Lisesi'nde devam etti ve bu okuldan mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bir süre devam ettikten sonra okulu bırakarak 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'na geçti. Fakat diplomasını almadan okulu bıraktı.

Gazeteciliğe, 1982 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde spor muhabirliği yaparak başlayan Altaylı, gazetede Habertürk'ün kurucusu Ufuk Güldemir'le de masa komşusuydu ve birlikte çalıştı. Ardından Altaylı, 1986 yılında Güneş Gazetesi'ne geçti. Altaylı, Gelişim Yayınları'nda yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttü. Güneş Gazetesi'nin 1992 yılında kapanmasıyla birlikte 1993 yılında özel bir radyo olan Best FM'in kurucu kadrosu arasında yer aldı.

Altaylı, 1995 yılında Kanal D'ye geçti ve "Teke Tek" programına başladı. Aynı dönemde Hürriyet Gazetesi'nde de yazmaya başladı. Ardından Kanal D'den ayrıldıktan sonra Show TV'ye transfer oldu. Show TV ve Show Radyo'da radyo yayınlarını 1 yıl kadar sürdürdü. Aynı yıl içinde Show TV'nin haber editörü olarak çalıştı.

1996 yılında Show TV'den ayrıldıktan sonra Kanal D'ye geri dönen Altaylı, Doğan Yayın Grubu'nda çalışmaya başladı. Hürriyet Gazetesi'nde yazarlık yaparken aynı zamanda Radyo D'nin genel koordinatörlüğünü yaptı. Altaylı ayrıca 2000 yılında Cine5 ile ortak yayın da gerçekleştirdi. 2002 yılında takvimler Haziran ayını gösterdiğinde Altaylı, Kanal D'nin haber yayın yönetmenliğine atandı.

2001-2002 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'nde Mehmet Cansun yönetiminde ikinci başkanlık yaptı.

2005 yılında Doğan Medya Grubu'yla yollarını ayıran Altaylı, Kanal D'de yayınlanan "Teke Tek" programını ATV'ye taşıdı ve köşe yazılarına da Sabah Gazetesi'nde devam etti. Sabah'ta genel yayın yönetmenliği görevini yürüttü.

Altaylı, TMSF'nin Sabah gazetesine ve ATV'ye el koymasıyla birlikte 2007 yılında istifa etti. Sonrasında Altaylı, 2008 yılında Kanal 1 televizyonu ana haber bültenini sundu.

2007 yılında Habertürk'e geçen Altaylı, kendi blog sayfasında şu sözleri kaydetmişti: 

"Ufuk’la (Güldemir) yollarımız yine kesişti, şimdi artık onun Habertürk’ünde yazacağım, onun televizyonunda program yapacağım. Şimdi diyeceksiniz ki, 'Habertürk artık Ufuk’un değil ki!' Yanılıyorsunuz, hisseleri satılmış olabilir, Habertürk’ün yoluna güçlü bir şekilde devam edebilmesi için bir büyük medya grubunun çatısı altına girmiş olabilir, ama Habertürk hala Ufuk’un Habertürk’ü"

Habertürk gazetesinde genel yayın yönetmenliği görevini yürüten Altaylı, 29 Mart 2014 tarihinde Habertürk Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliğinden istifa etti ve Haberturk.com internet sitesinde köşe yazarı olarak bugüne dek görevine devam etti.

Teke Tek programıyla birlikte Altaylı, Teke Tek Bilim ve Bloomberg HT'de "Fatih Altaylı ile Bire Bir" programlarını da yapıyordu.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi