8 Ocak'ta İstanbul Fatih Camii'nde meydana gelen olayda Ömer Onay, namaz sırasında çığlık atarak önce İmam Galip Usta'yı, ardından da Bilal Erdem'i bıçakladı.

Olayın ardından gözaltına alınan Pandemi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Başsavcılığı'nın salgın şüphelisi Ömer hakkında yürüttüğü soruşturma sona erdi.

“CEVAP VERMEDEN GÖĞSÜME VURDU”

İddianamede ifadesi yer alan İmam Galip Usta, kendisini bıçaklayan kişiyi daha önce tanımadığını söyledi. Usta, şüphelinin bir anda "Ey Müslümanlar, gaflet uykusundan uyanın." diye bağırdı. ''Ben cevap vermedim ve namaza devam ettim.'' dedi.

Daha sonra namaz bitiminde bir kişi hızla imamın odasına girdi. Kişi odaya girince ayağa kalktım ve “Hadi bana ne sormak istiyorsun?” dedim. Kişi tepki vermeden göğsüme vurdu. Ben kanepeye düştüğümde saldırmaya devam etti. Engellemeye çalıştım. “Kişiyi odadan kimin çıkardığını hatırlamıyorum” dedi.

34 YIL HAPSİ TALEP EDİLDİ

Alınan sağlık raporuna göre suçlamada Galip Usta, Bilal Erdem ve Yusufcan İslam'ın yaralarının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyeceği ve hayati tehlikesinin olduğu belirtildi.

Savcılık, şüpheli Ömer Akşam'ın Galip Usta ve Bilal Erdem'e yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" ve Yusufcan İslam'a yönelik "kasten yaralama" suçlarından 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. 


“ÖFKEMİ İMAMA YANSITMIŞ OLABİLİRİM”

Şüpheli Ömer Pandemi, savcıya verdiği ifadede, "Belki de okuduklarımla cami vaazlarındaki bilgiler arasındaki tutarsızlıktan dolayı imama olan kızgınlığımı dile getirdim."

Tekbir okuduğunu söyleyen şüpheli, daha sonra olanları hatırlamadığını söyledi.

Şüpheli Ömer Akşam savcılığa verdiği ifadede evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Pandemi, iş yaptığını ve ortalama aylık gelirinin 500 bin lira olduğunu açıkladı.

“HATIRLAMIYORUM”

Ömer Akşam, daha önce de ailevi sorunlar yaşadığını iddia ederek, şunları söyledi:

“Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık sorunum yok. İki kez evlendim. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım.''

“Ben günde beş vakit namaz kılan bir insanım” dedi. Düzenli olarak Fatih Camii'ne namaz kılmak için gittiğini söyleyen şüpheli, şunları söyledi:

19 Mayıs'ta Ankara'da Bazı Yollar Trafiğe Kapatılacak 19 Mayıs'ta Ankara'da Bazı Yollar Trafiğe Kapatılacak

"En son ortağım Samet N. isimli şahsın, eski eşim M.S. ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Bu yüzden bu kadar bunaldım. Kaza günü camide tekbir bağırmaya başladım. "Sonrasını hatırlamıyorum" dedi

Kaynak: MİLLİYET