EyüpSultan'da öğrencisi tarafından öldürülen müdür İbrahim Oktugan'ın cenazesi defnedildi EyüpSultan'da öğrencisi tarafından öldürülen müdür İbrahim Oktugan'ın cenazesi defnedildi

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze'ye 1 Yıl Görevlendirilmesini Talep Etti"

Yeniden Refah Partisi lideri ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgede yaşanan katliam karşısında Türkiye'nin insani yardımları etkin bir şekilde ulaştırması için Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 1 yıl süreyle Gazze'ye gönderilmesi talebinde bulundu. Erbakan, bu konuya dikkat çekmek ve yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için Türkiye'nin katkısını artırmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir dilekçe gönderdi.



Dilekçesinde Erbakan, Gazze'deki Filistin halkının yıllarca abluka altında yaşamak zorunda kaldığını ve silahlı çatışmalar nedeniyle ciddi yoksunluklar yaşadığını ifade etti. Bu nedenle Türkiye'den ve dünyadan gelen insani yardımların Gazze'ye doğrudan ulaştırılabilmesi için karada güvenli bir bölge ve denizde güvenlik koridoru oluşturmanın önemli olduğunu vurguladı.

Erbakan'ın dilekçesinde ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Gazze'ye gönderilmesinin Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek hudut, şümul ve miktar doğrultusunda gerçekleşmesini talep etti.

Editör: Haber Merkezi