Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararı alarak, ittifak sürecinin olumsuz sonuçlanması ve seçim sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

CHP Erdoğan'la görüşme ilgili tabanın tepkisine dair "Endişeler dikkate alınacak" dedi CHP Erdoğan'la görüşme ilgili tabanın tepkisine dair "Endişeler dikkate alınacak" dedi

Gazeteci Murat Yetkin'e yaptığı açıklamalarda, ittifak sürecinin neden kesildiği sorusuna Erbakan, AK Parti'nin il ve ilçe adaylıklarının değiştirilemeyeceğini beyan ettiğini ve kendilerine 2-3 belediye meclis üyeliği teklif edildiğini belirtti. Ancak bu teklifi kabul edemeyeceklerini ifade ederek, 14 Mayıs öncesinde Cumhur İttifakı çerçevesinde anlaşmalarına rağmen bu şekilde bir teklifin kendilerini memnun etmediğini dile getirdi. Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını kendi parti adayları olarak ilan ettiklerini vurguladı.

Ayrıca, Erbakan'ın seçim sonuçlarına ilişkin tahminleri de dikkat çekiciydi. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun daha şanslı olduğunu ve özellikle Fatih, Üsküdar, Eyüp gibi ilçelerde sürpriz yapabileceğini öngörürken, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın rahat bir şekilde kazanabileceğini tahmin ettiğini belirtti. Erbakan, Turgut Altınok'un ise fazla bir varlık gösteremediğini ifade etti.

Kaynak: haberler.com