Yaşanan hadise, dün sabah saat 10:30 sularında Millet Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Taksim-Başakşehir seferini yapan İETT'ye bağlı özel halk otobüsü kulannan Abdullah Kanşıray ile 54 B 7882 plakalı hafif ticari araç sürücüsü arasında yol verme tartışması başladı. Işıklarda bekleyen hafif ticari aracın sürücüsü otomobilinden inerek Kanşıray'a saldırmaya başladı.

Yumrukların havada uçtuğu kavga sonrasında aracına doğru yönelen saldırgan, aracından aldığı baltayla Kanşıray'a saldırmaya başladı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kavga eden taraflar ayrılırken, saldırgan aracına binerek olay mahallinden uzaklaştı. Baltalı saldırı esnasında kendisini korumaya çalışan İETT şoförü Kanşıray ise elinden yaralandı.

AFAD'dan İran'daki Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama AFAD'dan İran'daki Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama

Seferini yaralı şekilde bitiren otobüs şoförü öncelikle Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne giderek tedavisini gerçekleştirdi. Daha sonrasında karakola giderek Abdullah Kanşıray, saldırgandan şikayetçi oldu. Yaşanan tüm olay otobüsün kameralarına yansıdı.

SALDIRIYA UĞRAYAN ŞOFÖR: NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM

Baltalı saldırıya uğrayan İETT bağlı özel halk otobüs şoförü Abdullah Kanşıray, "Çapa'nın yakınlarında, solda bir genç korna çaldı. Korna çaldıktan sonra bana küfür etmeye başladı. Soluma kırıp, önüme geçti. Sonrasında ışıklarda durduk. 'Aç kapıyı' diyerek bağırmaya başladı. Daha doğrusu saldırdı. Bana birkaç yumruk attı, bende ona karşılık verip yumruk attım. Sonrasında adam arabasından balta çıkardı. Birkaç defa baltayı salladı. Kendi aracın tavanını da deldi. Bir tanesi elime issabet etti. Elimi yardı. Neye uğradığımı şaşırdım. Adamı yakalayabilmek için aşağı indim, adam hemen kaçtı. Şimdi suçlu olan kim, hep şoförler mi? Hatam olabilir, pardon özür dilerim. Küfüre ne gerek var, ben onu demek istiyorum. Elimde şuan 6 dikiş var. Ufak bir balta vardı, başıma gelmesin diye elimi kaldırınca elimi yardı. Karakoldan çıktım, ifademi verdim, davacıyım" diyerek şikayetçi oldu. (karar)

Editör: Haber Merkezi