Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını paylaştı.

Kadıköy'de oynanan derbiyi Beşiktaş 4-2'lik skorla kazandı.

Karşılaşmanın 41. dakikasında Valencia'nın penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreye 1-0'lık üstünlükle girdi.

KIRMIZI KART ÇIKTI, PENALTI KAÇTI

Mücadelenin 51. dakikasında Welinton, Valencia'ya yaptığı müdahaleyle kırmızı kart görürken sarı-lacivertliler penaltı kazandı.

Topun başına geçen Valencia, penaltıda direğe takıldı ve farkı 2'ye çıkaramadı.

10 KİŞİYLE 4 GOLLE GERİ DÖNÜŞ

Beşiktaş, kaçan penaltıdan 5 dakika sonra Cenk Tosun ile beraberlik golünü buldu. Dakikalar 62'yi gösterdiğinde yine sahneye Cenk çıktı ve siyah-beyazlıları öne geçirdi.

İlk 2 golde asistleri yapan Redmond, 75. dakikada durumu 3-1 yaptı. Aboubakar 90+1. dakikada ağları havalandırdı ve Beşiktaş iyice rahatladı.

Kadıköy'de son sözü ise 90+5. dakikada İrfan Can Kahveci söyledi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe 54 puanla 1 maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde kaldı. Beşiktaş ise puanını 52'ye çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR(İlk yarı)

25. dakikada kazanılan frikikte topun başına geçen Arda Güler’in vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
27. dakikada savunma arkasına atılan topta kaleci Mert ile karşı karşıya kalan Valencia'nın vuruşunda Mert gole izin vermedi.
38. dakikada şık çalımlarla ceza sahasına giren Arda Güler, Onur Bulut’un müdahalesi ile yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.
41. dakikada beyaz noktanın başına geçen Valencia’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert Günok’un sağından filelerle buluştu. 1-0
43. dakikada kafalardan seken top Beşiktaşlı Welinton’un önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza yayı önünden yaptığı sert vuruş savunmadan döndü.
45+1. dakikada savunma arkasına atılan pasta Samet Akaydin'in hatası sonucunda kaleci Altay ile karşı karşıya kalan Aboubakar çalımlamak isterken, Altay meşin yuvarlağın sahibi oldu.

 İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Serdar Aziz, Samet, Szalai, Osayi, Mert Hakan, Arao, Ferdi, Arda Güler, Joao Pedro, Enner Valencia

Beşiktaş: Mert, Onur Bulut, Tayyip Talha, Omar Colley, Masuaku, Gedson, Hadziahmetovic, Salih, Ghezzal, Cenk Tosun, Aboubakar

Galatasaraylı Taraftarlar Florya'da Fenerbahçe Formalı Bir Taraftara Tepki Gösterdi Galatasaraylı Taraftarlar Florya'da Fenerbahçe Formalı Bir Taraftara Tepki Gösterdi

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi