Trendyol Süper Lig takımlarından olan Fenerbahçe Spor Kulübü, son zamanlarda Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyeleri hakkında ileriye sürülen iddialar hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) konunun incelenmesi için başvuruda bulunduğunu açıkladığı bir paylaşımda bulundu.

Sarı-Lacivertli kulübün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

"21 Ekim 2023 tarihinde A Spor televizyon kanalında ileri sürülen bir takım iddialar hakkında inc açılması istemiyle ilgilidir.

Bir önceki hafta Federasyonunuza sunmuş olduğumuz 19 Ekim 2023 tarihli yazıma kısaca; kamuoyu nezdinde son zamanlarda ileriye sürülen bir takım iddialarla ilgili soruşturma açılmasının talebinde bulunmuştuk. Adı geçen iddiaların başında; VAR kayıtlarının o zamanın MHK Başkanı Sayın Lale Orta tarafından Kulüp Başkanımız Sayın Ali Y. Koç’a servis edildiği gibi gerçeği asla yansıtmayan bir takım ifadeler yer bulunmaktaydı. Bu gerçek olmayan iddia ve buna ilave olarakta 4 Ekim 2023 tarihinde Etik Kurulu’na tarafımızca yapılan başvurular hakkında Federasyonunuzun temiz bir araştırma gerçekleştirmesine yönelik temennimiz bakidir.

Maalesef ki henüz bir hafta bile geçmeden, 21 Ekim 2023 tarihinde, A Spor televizyon kanalında hakem ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) üyelerinin hakkında bir takım iddialar daha ortaya atıldığına dikkat ettik. Bahsi geçen iddiaların öne sürüldüğü televizyon programının tam yayınını işbu yazımızın ekinde, dijital ortamda dikkatlerinize sunuyoruz. Anılan programın özellikle de 53. dakikası sonrasında öne sürülen iddiaları özetlemek gerekirse, VAR kayıtlarının yetkisiz kişilerle paylaşıldığına ilgilidir. Bu şekilde gerçekleşecek bir eylemin Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Talimatlara Aykırı Hareket’ başlıklı 46. maddesine, ‘Sahtecilik ve Yanıltma’ başlıklı 48. maddesine, ‘Belgelerin Haksız Kullanımı’ başlıklı 47. maddesine, ‘Müsabaka Sonucunu Etkileme’ başlıklı 56. maddesine, ‘Görevi İhmal ve Kötüye Kullanma’ başlıklı 59. maddesine ve ‘Davranış Kuralları’ başlıklı 55. maddesine aykırılık kesp ettiği sabittir. Diğer yandan, salt Futbol Disiplin Talimatı ile sınırlı olmaksızın, konuya ilgili sair hukuki kaynakların MHK Talimatı’nın 81 ile 40. maddelerinde de düzenleme alanına kavuşturulduğu gözlemlenmektedir.

Olympiakos Barcelona'yı Parkeden Sildi Olympiakos Barcelona'yı Parkeden Sildi

Ekte bulunan, dijital ortamda ibraza konusu geçen programın bahsi geçen iddiların konuşulduğu kısmının incelenmesi üzerine, yukarıda atıfta bulunulan disiplin ihlallerinin gerçekleştirilmiş olabileceği görülmektedir. Konuya ilgili hem Yönetim Kurulunuzun hem de MHK Talimatı’nın 5/1-(k) hükmü uyarınca MHK’nin gerekli tahkikat ve soruşturma süreçlerini başlatması kaçınılmazdır. Bu durumda, işbu dilekçemizin Kurulunuz eliyle gerekli duyulması halinde MHK’ye gönderilmesini de talep ediyoruz.

Daha adil ve titiz bir oyun için sürdürmekte olduğumuz mücadelemizin, Kulübümüzün çıkarlarından daha ziyade ülke futbolumuzun değerinin yükselmesini sağlamak adına takipçisi olacağımızı bilginize sunar, gereğini saygılarımızla arz ederiz. (karar)

Editör: Haber Merkezi