Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçı sonrasında yaşanan saldırılar hakkında geniş çaplı bir dosya hazırlayarak FIFA'nın gündemine taşıma kararı aldı.

MKE Ankaragücü - Alanyaspor: 1-1 MKE Ankaragücü - Alanyaspor: 1-1

Sarı-lacivertli yönetim, karşılaşma sonrası ortaya çıkan olaylar, futbolcularına yönelik saha ve stat koridorlarındaki saldırılar, tribünden atlayan holiganlar ve sahaya atılan yanıcı-kesici maddelerle ilgili detaylı bir çalışma yaptı.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, kulüp yönetimi, futbolcularının, teknik heyetinin ve kulüp görevlilerinin organize şekilde saldırıya maruz kaldığını, can güvenliklerinin sağlanamadığını belirtecek.

Fenerbahçe kurmayları, futbolcularının PFDK'ye sevk edilip edilmemesine bakmaksızın şikayette bulunacaklar. Dosyada, aldıkları darp raporları ve saha içi, stat koridorları ve tribündeki çekimlerin görüntüleri de yer alacak.

Ayrıca, Osayi Samuel ve Oosterwolde'nin de bireysel başvuruda bulunacakları belirtildi. Bu adımlarla Fenerbahçe yönetimi, yaşanan saldırıların ciddiyetini ve mağduriyetlerini uluslararası platformlarda dile getirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: BirGün