Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da meydana gelen ve yaklaşık 150 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısı sonrasında 24 Mart'ı yas günü ilan ettiklerini açıkladı.

Putin, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Teröristler yakalandıklarında Ukrayna sınırına gitmekteydiler. Bu saldırganlar kasıtlı olarak insanları öldürmek üzere hareket ettiler." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Putin, "Asıl önemli olan, katliamın arkasındaki kişilerin yeni suçlar işlemesini engellemek. Moskova ve diğer bölgelerde terörle mücadelede ek önlemler alındı. Bu saldırıyı emir verenler cezalandırılacak, bizi kimse bölemez, birlik olacağız. Rusya, terör saldırısını planlayan herkesi tespit edip cezalandıracak." şeklinde konuştu.

Putin ayrıca, "Rusya en zorlu sınavlardan her zaman daha da güçlenerek çıktı ve şimdi de öyle olacak." diyerek teröristlerin "intikam beklediğini" vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet