Muğla'da Fethiye ilçesindeki Babadağ'dan single (tekli) atlayış yaptıktan bir süre sonra  haber alınamayan, Kanadalı turist Richard Sean Taylor (44) bulundu.

Richard Taylor'un bulutlu hava sebebiyle Ölüdeniz iniş pisti yerine bilmediği ormana indiği, 2 gün boyunca da 15 kilometre yol yürüyerek en yakın yerleşim yeri olan Karaağaç mevkisine ulaşıp, köylülerden yardım talep ettiği ortaya çıktı.

Fethiye ilçesine tatile gelen ve Ölüdeniz Mahallesi'nde konaklayan Kanada uyruklu Richard Sean Taylor (44) 30 Eylül'de Babadağ'dan single atlayış yaptıktan sonra, bulutlu hava nedeniyle Ölüdeniz iniş pisti olan Belceğiz plajı yerine ormana iniş yaptı. Fakat Taylor'un akşam saatlerinde konakladığı otele dönmemesi üzerine yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Öğrencinin Vurduğu Okul Müdürü Hayatını Kaybetti Öğrencinin Vurduğu Okul Müdürü Hayatını Kaybetti

15 KİLOMETRE YOL YÜRÜDÜ VE YARDIM İSTEDİ

Geniş bir bölgede JAK, AFAD, AKUT ile MAG görevlileri, 48 saat arama-kurtarma çalışması yaptılar. Çalışmalar, devam ederken , Kanadalı turistin Seydikemer ilçesi Karaağaç mevkisinde olduğu bilgisine ulaşıldı.Taylor'un, bulutlu hava sebebiyle bilmediği bir ormana indiği, 2 gün boyuncada yavaş yavaş yürüdüğü, geceyi güvenli bir bölgede geçirdiği, sonrasında yine yürüyerek Ölüdeniz'e 15 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkisine ulaştığı bildirildi. Burada köylülere kayıp olduğunu anlatan turist için 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi ulaştırıldı. Bunun üzerine jandarma ve sağlık görevlileri, Karaağaç mevkisine gidip, Taylor'u aldı. Sağlık kontrolleri yapılan Taylor'un, durumunun iyi olduğu belirlendi. Taylor, daha sonra jandarma ekiplerince konakladığı Ölüdeniz'deki oteline bırakıldı.(Halk)

Editör: Haber Merkezi