2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Türkiye A millli Kadın Voleybol Ekibi, İtalya ile karşı karşıya geldi. Şampiyona da ismini finale yazdırmak ve altın madalyayı kazanmak isteyen A Millli Ekip, güçlü rakibi İtalya’yı final'de devirdi.

Belçika’nın başşehri Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynan maçta ulusallar 3-2 kazanarak ismini finale yazdırdı.

İlk seti 18-25 kaybeden File Sultanları, ikinci seti de 25-23 ile önde kapatarak seriyi eşitledi. İtalyanlar üçüncü sette 15-25 kazandı ve gidişatı 2-1’e getirdi.

Dördüncü sette muhteşem bir geri dönüşe imza atan ulusallar 25-22 kazanarak setlerde vaziyeti 2-2 yaptı. Final setinde muhteşem bir reyin ortaya koyan ay yıldızlılar 15-6 kazanarak finale uzandı.

Şampiyonluk isteyen Filenin Sultanları harika bir geri dönüşe imza attığı çabanın sonunda hem Türkiye’ye hem de salondaki izleyicilere muhteşem bir sevinç yaşattı.

7’DE 7 İLE GELDİK

Almanya’da oynadığı C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak ismini son 16 turuna yazdıran “Filenin Sultanları”, bu turda ise konut sahibi Belçika’yı yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Şampiyonanın çeyrek final çabasında Polonya’yı da set vermeden mağlup eden ve 7’de 7 yapan ulusal ekip, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8’inci maçında yarı finalde İtalya’ya rakip oldu.

Organizasyonda 3 Eylül Pazar günü yapılacak olan  final karşılaşmasına Brüksel ev sahipliği yapacak.

Amed Sportif Faaliyetler Maçı Bilet Satışında İzdiham: 16 Kişi Baygınlık Geçirdi Amed Sportif Faaliyetler Maçı Bilet Satışında İzdiham: 16 Kişi Baygınlık Geçirdi

ÖNCEKİ 2 MAÇTA KAZANMIŞTIK

Sonuncusu 2021’de olmak üzere tarihinde 3 defa Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set bile vermeden 7 maçını da kazanarak geldi. İtalya, grup maçlarının yanı gizeme son 16’da İspanya’yı, çeyrek finalde ise Fransa’yı 3-0’la geçti.

Türkiye, bu sene FIVB Uluslar Ligi’nde iki defa karşılaştığı İtalya’yı iki maçta da set vermeden 3-0’lık skorlarla mağlup etmişti.

(sözcü)

Editör: Haber Merkezi