Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Fenerbahçe ve Galatasaray başkanları, yaşanan durumu ele almak üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında Türk spor camiası, Suudi yetkililerin bu tutumuna karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Milli voleybolcular Eda Erdem Dündar, İlkin Aydın ve Ebrar Karakurt da sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. Atatürk'ün fotoğraflarını paylaşan voleybolcular, "Dünya lideri" ve "Şaka mı bu???" ifadeleriyle Suudi yetkililerin kararını sert bir biçimde eleştirdi. Ebrar Karakurt, "Bayraklar, İstiklal Marşı, Atatürk’le ilgili olan her şeyi ben karşılarım." şeklinde açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Karakurt daha sonrasında ise yaptığı başka bir paylaşımda "Söylemekten bıkmayacağız... Dünyanın her yerinde "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" dedi. 

Güveli'den paylaşım

Voleybolcu Yasemin Güveli ise X hesabında Atatürk fotoğrafı ile "Paha biçilmez değerlerinin izindeyiz." yazan bir hesabın paylaşımını Türk bayrağı emojisi ile alıntıladı. 

At Yarışlarında "Doping"in Adı Değişti At Yarışlarında "Doping"in Adı Değişti

"Tartışmaya kapalı"

Eczacıbaşı Dynavit'ten de Mustafa Kemal Atatürk paylaşımı geldi. Sultanlar Ligi ekibi bir Atatürk fotoğrafını "Tartışmaya kapalı." açıklaması ile X hesabında paylaştı.

Kaynak: ajansspor