Filipinler'in Negros eyaletinde bulunan Kanlaon Yanardağı, yerel saatle 18.50'de bir patlama yaşadı. Volkanik gaz ve küllerin 5 kilometreye kadar ulaştığı bölgede, alarm seviyesi arttırıldı.

Filip Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından yapılan açıklamaya göre, Negros Adaları'nda yer alan Kanlaon Yanardağı'nda son dönemde yaşanan volkanik hareketlilikler nedeniyle alarm seviyesi ikinci seviyeye yükseltildi. Ayrıca, patlamadan önce bölgede küçük ölçekli tektonik depremler kaydedildi.

Joe Biden'dan Trump'a yönelik suikast girişimi açıklaması! Joe Biden'dan Trump'a yönelik suikast girişimi açıklaması!

Phivolcs Direktörü Teresito Bacolcol, yaptığı açıklamada, yaşanan patlamaların volkanik patlamalar olduğunu belirtti ve daha büyük magmatik patlamaların olasılığına dikkat çekti. Bacolcol ayrıca, patlama sonrası atmosfere yükselen volkanik küller nedeniyle halkın maske takması gerekebileceğini vurguladı.

Negros Eyalet Hükümeti de konuyla ilgili olarak vatandaşları kül yağışlarına karşı tedbir almaları konusunda uyardı ve açık havada maske kullanımını önerdi.

Yaşanan patlamanın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı ve yetkililer, olası tehlikelere karşı halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

Kaynak: İHA