Londra'nın ünlü Richard Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan Filistin'e destek gösterisi, yerel yetkililer tarafından yasaklandı. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların sürdüğü bir dönemde, Filistin'e destek olmak amacıyla yapılacak olan gösterinin yasaklanması, tartışmalara neden oldu.

Londra Belediye Başkanlığı, Richard Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan gösterinin, kamusal düzeni bozabileceği ve güvenliği tehlikeye atabileceği gerekçesiyle izin verilmediğini duyurdu. Gösterinin izin alamaması üzerine, örgütleyiciler ve Filistin destekçileri hayal kırıklığına uğradı.

Bu kararın ardından, Filistin'e destek gösterisi düzenlemek isteyenler, hükümetin ve yerel yetkililerin bu kararına karşı tepki gösterdi. Kararın İsrail-Filistin çatışması ve Filistin halkının yaşadığı zorluklar karşısında insanların duyarlılıklarını ifade etme özgürlüğünü kısıtladığını savundular.

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Richard Meydanı, Londra'da sık sık protesto gösterilerine ve etkinliklere ev sahipliği yapan önemli bir meydan olarak biliniyor. Yasak kararı, özellikle Filistin'e destek vermek isteyenler arasında hayal kırıklığı yarattı ve konuyla ilgili daha fazla tartışma bekleniyor.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi