Oyuncu Shannen Doherty vefat etti Oyuncu Shannen Doherty vefat etti

Fransa, Almanya, Polonya, Belçika ve Hollanda'da çiftçi eylemleri devam ediyor. Fransız hükümetin tarım politikalarını yetersiz bulan sendikalı çiftçiler, Paris'e "Paris'i kuşatma" eylemi düzenledi.

Traktörlerle başkente giden çiftçiler, Paris'e giriş ve çıkış güzergahlarında uzun kuyruklar oluşturarak trafiği aksattılar. Ülke genelinde 21 farklı noktada yapılan eylemlere 2 bine yakın çiftçi katılırken, 25 yerde 1200'den fazla tarım makinesi ile yollar trafiğe kapatıldı.

Eylemin odağındaki Rungis Pazarı girişinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çiftçiler pazara ürün nakliyatını engellemeyi hedefliyor.

Eylemlere öncülük eden Fransa'nın en büyük çiftçi sendikası FNSEA'nın Başkanı Arnaud Rousseau, çiftçilerin Paris'e ulaşım sağlayan ana yolları 30 kilometreye kadar trafiğe kapatacaklarını açıkladı.

Rousseau, hedeflerinin Fransızların hayatlarını sekteye uğratmak değil, hükümet üzerindeki baskıyı artırarak krize bir çözüm bulmak olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kabinedeki bazı bakanlar ile çiftçi protestolarını görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi. Başbakan Gabriel Attal'ın da ilerleyen saatlerde FNSEA Başkanı Rousseau'yu kabul etmesi bekleniyor.

Ülke genelinde çiftçiler, gelirlerinin az olmasını ve hükümetin tarım politikasını protesto etmek için traktörleriyle günlerdir yol ve otoyolları trafiğe kapatıyorlar.

Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler, tarım politikalarına, doğa restorasyon hedeflerine, destekleme ödemelerindeki kesintilere, yüksek enerji ve gübre maliyetlerine, Ukrayna'dan gelen ucuz tahıl ürünlerine ve su tasarruf tedbirlerine tepki gösteriyorlar.

Bu eylemler, AB'nin tarım politikaları ve Yeşil Mutabakat programına karşı çiftçilerin duyduğu endişeleri yansıtıyor.

Kaynak: sözcü