Manhattan Federal Mahkemesi'nde sona eren dava, kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried'ın "dolandırıcılık" ve "kara para aklama" iddialarıyla yargılandığı bir dönemi sonlandırdı. FTX müşterilerinin 8 milyar doların üzerindeki kaybı ve bu kaybın örtbas edildiği iddiası, mahkemede titiz bir şekilde incelendi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret edecek Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret edecek

Jüri, dört saatten fazla süren müzakerelerin ardından Bankman-Fried'ı elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama da dahil olmak üzere toplamda 7 suçtan "suçlu" buldu. Bankman-Fried'ın cezası, Yargıç Lewis Kaplan tarafından ileri bir tarihte belirlenecek.

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Bankman-Fried'ın FTX'in iflasının ardından istifası ve sonrasında yaşanan hukuki süreç, dikkatleri üzerine çekti. Bankman-Fried'ın iddiaları reddetmesine rağmen, mahkeme süreci tanıkların ifadeleri ve delillerle şekillendi.

Dolandırıcılık suçlamalarını kabul eden tanıklar, müşteri fonlarının kötüye kullanılmasının sorumlusunun Bankman-Fried olduğunu ifade etti. Savcılar, Bankman-Fried'ın, yüksek miktarlarda kripto parayı yanıltıcı işlemlerle kullanarak kendi çıkarına işlediği suçlamasını ortaya koydu.

Bankman-Fried'ın avukatları ise, eski iş arkadaşlarının işbirliği yaparak hafif ceza umuduyla ifadelerini şekillendirdiğini ve Bankman-Fried'ı suçlamaya yönlendirdiğini iddia etti. Ayrıca, Bankman-Fried'ın FTX'deki kararların avukatlar tarafından onaylandığını ve kredilerin de avukatlar tarafından yapılandırıldığını belirtti.

Bu önemli dava, kripto para dünyasında güven ve düzenleme konularını yeniden gündeme getirmiştir. Sam Bankman-Fried'ın ceza duruşması ise ileriki tarihlerde yapılacak.(Dünya)

Editör: Haber Merkezi