Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırganın ise yakalandığı bildirildi.

İran, Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı İran, Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Slovakya'nın popülist Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın, başkentin yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusundaki Handlova kasabasında gerçekleştiği belirtiliyor. Saldırı sonrası bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Slovak TASR haber ajansı, Parlamento Başkan Yardımcısı Lubos Blaha'nın, Parlamento oturumu sırasında olayı doğruladığını ve oturumu bir sonraki duyuruya kadar ertelediğini aktardı.

Başbakanın Durumu Ciddi

Slovakya'nın yayın organı "Pluska"ya göre, karnından ve göğsünden vurulan Başbakan Robert Fico'nun durumu "çok ciddi". Olay, Fico'nun destekçileriyle buluşmak üzere geldiği yerel Kültür Evi'nin önünde meydana geldi. Polis olay yerini kapattı. Günlük Dennik N gazetesi muhabirine göre, silah seslerinin ardından kurtarma ekipleri başbakanı bir arabaya taşıdı.

Reuters haber ajansına göre, birçok kişi silahın patladığını duydu. Birkaç kişi saldırganın güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını şahit oldu. Saldırgan, bir araba ile olay yerinden uzaklaştırıldı.

Slovakya Cumhurbaşkanı, saldırıyı kınadı.

Olayla ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Karar