İspanya'nın Barcelona şehri, dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alırken, turistlerin ilk uğrak noktalarından biri olan La Sagrada Familia, sadece ihtişamlı görüntüsüyle değil, aynı zamanda vinçlerin gölgesinde bulunmasıyla da dikkat çekiyor.

1882 yılında halkın yardımlarıyla başlanan 'Bitmeyen kilise' olarak bilinen La Sagrada Familia, mimar Antoni Gaudi'nin eşsiz bir şaheseri olarak tanımlanıyor. Gaudi, bu görkemli yapıda karmaşık mimariyi ustalıkla kullandı ve eserin görkemli olmasını istedi.

Ancak trajik bir şekilde, 7 Haziran 1926 tarihinde, 73 yaşında iken La Sagrada Familia'yı karşıdan izlerken trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Gaudi, La Sagrada Familia'nın tamamlanmasını göremeden hayata veda etti ve projenin mimari gizemi 141 yıldır çözülemedi.

La Sagrada Familia'nın tamamlanması için dünyanın en iyi mimarları yıllardır proje üzerinde çalışmalar yürütüyor. Ancak üzerinden geçen 141 yıla rağmen proje hala inşaat halinde ve vinçlerin bulunduğu yapı, milyonlarca ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Şu an için dört kulesinin tamamlanması için çalışmaların devam ettiği La Sagrada Familia'nın, planlandığı gibi giderse 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.

İran, Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı İran, Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Tamamlandığında ise 172,5 metrelik boyuyla dünyanın en yüksek kilisesi olacak. La Sagrada Familia'nın tamamlanan ilk bölümü olan ve Gaudi'nin etkisini doğrudan taşıyan Doğuş Cephesi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Turistler arasında popüler bir durak olan La Sagrada Familia'yı ziyaret eden Mehmet Ali Kaşka, Barselona'nın tarihi dokusuna ve yapıların korunmasına verilen öneme vurgu yaparak, kilisenin görkemi karşısında hayranlığını dile getirdi.

La Sagrada Familia'nın inşaatının, Gaudi'nin ölümünün 100'üncü yıldönümü olan 2026'ya kadar tamamlanması hedeflenirken, aynı yıl Barselona'nın Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) Kongresine ev sahipliği yapması planlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet