Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nda sabah saatlerinde meydana gelen feci kaza, Nizip-Birecik istikametinde bulunan Birecik Köprüsü üzerinde gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, Mustafa Akgül'ün kullandığı 02 ABV 893 plakalı TIR, seyir halindeyken henüz plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen başka bir TIR'la çarpıştı. Bu çarpışmanın ardından Akgül'ün kullandığı TIR, savrularak köprüden aşağıya uçtu.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla birlikte olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma sevk edildi. Sağlık ekipleri, kaza sonrası TIR içerisinde sıkışan sürücü Mustafa Akgül ile yanındaki yakını Aykut Akgül'ün hayatını kaybettiğini tespit etti. Ekiplerin uzun süren çabaları sonucunda cenazeler, sıkıştıkları yerden çıkarıldıktan sonra hastane morguna kaldırıldı.

Yaşanan feci kaza ile ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı. Kazanın nasıl meydana geldiği ve sorumluların belirlenmesi için yetkililer tarafından gerekli incelemelerin yapılması bekleniyor.

Kaynak: KARAR