Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilisi Muhammed el-Muğayyar, enkaz altında hala hayatta olan kişilerin bulunduğunu açıkladı. Saldırıların kurtarma çalışmalarını tehlikeye attığına dikkat çeken Muğayyar, enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla acil uluslararası yardım çağrısı yaptı.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirmişti. İsrail orduları 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in saldırmayı sürdürdüğü Gazze'de 1000'den fazla kişinin enkaz altında olduğunuı tahmin ettiklerini açıkladı.

Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilisi Muhammed el-Muğayyar, gazetecilere yaptığı bildiride, Gazze'de enkaz altında hala hayatta olan kişilerin bulunduğunu ifade etti.

2 BİN 180'DEN DAHA FAZLA BİNA DOĞRUDAN HEDEF ALINDI

Muğayyar, İsrail'in Gazze'de sivillerin yaşadığı 2 bin 180'den fazla binayı doğrudan hedef aldığını bildirdi.

Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

İsrail saldırılarının kurtarma çalışmalarını da tehlikeye attığını ifade eden Muğayyar, "Ekiplerimiz, enkaz altında 1000'den fazla kişinin bulunduğunu öngörüyor." dedi. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmaların da devam ettiğini bildiren Muğayyar, kısıtlı teçhizat ve imkan ile çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Muğayyar, enkaz altında hala hayatta olanların veya cenazelerin çıkarılması için acil uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Filistin'e çifte standart uygulanmaması gerektiğini vurgulayan Muğayyar, depremlerin vurduğu ülkelerde olduğu gibi Filistin'e de uluslararası yardım yapılması gerektiğini açıkladı

İsrail'in kendilerini de hedef aldığını bildiren Muğayyar, uluslararası kanunlara göre insani yardım yapan kişilerin korunması gerektiğine işaret etti.(Karar)

Editör: Haber Merkezi