Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 903'e ulaştı. Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken, son 24 saatte 46 kişi daha yaşamını yitirdi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirirken, İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 232 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Açıklamaya göre, İsrail ordusu son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 5 katliam gerçekleştirdi ve bu saldırılarda 46 Filistinli daha hayatını kaybetti, 130 Filistinli ise yaralandı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin sayısının 35 bin 903'e, yaralı sayısının ise 80 bin 420'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de ölü sayısı  42 bin 409'a çıktı Gazze'de ölü sayısı 42 bin 409'a çıktı

Gazze'deki sağlık yetkilileri, halen enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu, ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin bu cenazelere ulaşmakta zorluk yaşadığını belirtti.

Kaynak: Karar