Brezilya'nın Rio Grande do Sul Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı: 8 Ölü, 21 Kişi Kayıp Brezilya'nın Rio Grande do Sul Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı: 8 Ölü, 21 Kişi Kayıp

Gazze'deki İsrail saldırılarının sivil halka yönelik etkileri, özellikle çocuklar üzerinde büyük bir insani krize yol açıyor.

Uzmanlar, saldırılara maruz kalan Filistinli çocukların uzun vadeli travmalar yaşama riski taşıdığına dikkat çekiyor.

Savaşlarda sivillerin hedef alınmasını insanlık suçu olarak değerlendiren uzmanlar, Gazze'deki son saldırılara odaklanarak bu trajediye ışık tutuyor.

İbn Haldun Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Bulut ve Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevcan Karakoç, savaşın çocuklar üzerindeki psikolojik etkilerini derinlemesine değerlendirdi.

Filistinli çocukların, İsrail bombardımanı altında büyük bir korku ve çaresizlik yaşadığını, bu duygusal yükün bir yetişkinin bile kaldıramayacağı boyutta olduğunu vurgulayan Bulut, şu şekilde değerlendirdi:

"Gazze'deki çocuklar,dehşet şekilde  çaresizlik hissi, korku, şok,endişe, belirsizlik ve psikolojik yıkım içindeler. Bu küçük çocuklar, aile üyeleri de dahil olmak üzere sevdiklerini kaybediyorlar. Bu kayıplarla baş etmeye çalışırken, bir yandan da sürekli olarak güvenli bir yer arayışı içindeler. Ancak ne yazık ki, tam da bir yerde sığınmışken, yeni bir bombardımana maruz kalmaktan kurtulamıyorlar. Bu durumda bulunan çocuklar için kesin bir şey söyleyebiliriz; İsrail, onlara tam anlamıyla bir cehennem yaşatıyor."

(karar)

Editör: Haber Merkezi