İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki hastaların Türkiye'ye nakli öncesinde Mısır'daki El Ariş Havalimanı'nda konuştu.

Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"Umarım, şu anda geldiğimiz bu noktada, bugün 26 hasta ve 13 refakatçının Gazze'den çıkışından sonra, hastaneden ayrılmadan Türkiye'ye nakil süreci başlayacak. Bu konuda planlarımız devam ediyor.

Türkiye, Gazze'deki insanlara yardım etmeye hazır. Orada yaklaşık olarak 1000 civarında kanser hastası olduğu, ayrıca diyaliz ihtiyacı duyan hastaların fazla olduğu bilgisine de yer veriliyor. Elimizden geldiğinde, Gazze'deki kalite Türkiye'ye sağlama gayreti içerisindeyiz.

Yardım amacıyla Türkiye'den bir geminin ilk defa Mısır'a kayıtlı önemli bir adım oldu. İlerleyen zamanlarda Gazze'nin Refah Kapısı, üçlü koordineyle bir sahra hastanesi kurulması planlanıyor. Gerçekleştirilecek birçok çalışma var. Ülke olarak bu konuda bütün enerjimizi kullanacağız; Kimse bu konuda bir şüphe duymasın."(haber global)

Editör: Haber Merkezi