İsrail, Hamas'ın "Aksa Tufanı" operasyonuna yanıt olarak devam eden hava saldırıları sırasında Gazze'nin kuzeyine gıda konvoylarının girişine izin vermeme kararı aldı.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten beri devam eden saldırılarını sürdürürken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrailli yetkililerin BM'ye Gazze'nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını bildirdiğini açıkladı.

Lazzarini, İsrail'in bu kararını "çirkin" olarak nitelendirirken, bu engellemenin insan eliyle oluşturulan bir kıtlık sırasında hayat kurtaran yardımları kasıtlı olarak engellediğini ifade etti. Ayrıca, UNRWA'nın Gazze'deki misyonlarının engellenmesinin kıtlığın hızla artmasına ve daha fazla kişinin açlık, susuzluk ve barınak eksikliği nedeniyle ölmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

Lazzarini, "Bu sadece kolektif insanlığımıza leke sürecek" diyerek İsrail'in aldığı bu kararın kaldırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: karar