Vakalar Artıyor: Kelkit Vadisi En Riskli Bölge Vakalar Artıyor: Kelkit Vadisi En Riskli Bölge

Dr. Nathalie MacDermott, Sky News televizyonuna yaptığı açıklamada, "Covid-19’un insanlar için çok zor olduğunu biliyorum. Normale dönebileceğimize inanmak istiyoruz ve bunu tamamen anlıyorum. Fakat bir sonraki salgın kapıda - iki yıl da olabilir, 20 yıl da olabilir, daha uzun da olabilir - ama gardımızı düşürmeyi göze alamayız.” ifadelerini kullandı.

Salgının nedeni konusunda iklim krizinin potansiyel bir etken olabileceğine dikkat çeken Dr. MacDermott, sıcaklıkların artmasıyla birlikte sivrisineklerin yaşam alanlarının genişleyebileceğini ve bu durumun yeni virüslerin yayılma riskini artırabileceğini belirtti. Ayrıca, Avrupa'da dang humması, chikungunya ve Kırım Kongo kanamalı ateşi gibi sivrisinek ve kene kaynaklı hastalıkların artış gösterdiğine de dikkat çekti.

Uzmanların uyarılarına rağmen, iklim değişikliği ve doğal yaşamın tahribatı gibi faktörlerin yanı sıra küresel düzeyde alınacak önlemler, gelecekteki salgın riskini azaltmada kritik bir rol oynayabilir. Toplumların ve devletlerin bu uyarılara dikkatle kulak vererek önlemler alması, küresel sağlık ve güvenlik açısından hayati önem taşıyor

Kaynak: haber global