Gelecek Partili Üstün, af yasası üzerinden iktidara yönelik eleştirilerini dile getirip "Çete mensubunu, mafya babasını serbest bıraktılar. Bunlar çıkar çıkmaz, bir siyasi parti liderinin elini öptüler" dedi. Üstün "5 yıla kadar ceza almışsa bir kişi, bir gün dahi cezaevinde kalmayacak. 5 yılla 10 yıl arasında ceza almışsa bir ay yatmışsa açığa alınacak" ifadelerini kaydederek uğradığı saldırının failinin de cezaevinde yatmadan kurtulduğunu söyledi.

Esenyurt'taki tekel vahşeti sonrası, sokaklarda son aylarda sıklaşan silahlı çatışmalarla beraber ülke gündeminde 'güvenliğe' dair soru işaretleri gündeme geldi. Gelecek Partisi de sık sık gündemine aldığı af yasası üzerinden konuya ilişkin eleştirilerini yansıttı.

'Vatandaşa karşı işlenen suçu hangi hakla affedebilirsiniz?' notuyla paylaşılan videoda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, iktidara tepki gösterdi.

Geçtiğimiz haftalarda, "Şahinler" olarak bilinen ülkücü mafya grubunun lideri Sedat Şahin 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra önceki gün tahliye edilmiş, tahliyesinin hemen ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etmişti. İlgili konuya da değinen Üstün, af yasasına ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

AF YASASINA TEPKİ

Bakın şimdi yine bir af kanunu çıktı. Birçok çete mensubunu, mafya babasını serbest bıraktılar. Bunlar çıkar çıkmaz tahliye olur olmaz bir siyasi parti liderinin elini öptüler. 5 yıla kadar ceza almışsa bir kişi, bir gün dahi cezaevinde kalmayacak, yeni çıkan yasayla.

5 yılla 10 yıl arasında ceza almışsa bir ay yatmışsa açığa alınacak, açık cezaevinde de laylaylom ondan sonra dışarıya... Bu cezaları alabilmeniz için bir insan öldürmeniz lazım, gasp yapmanız lazım, çok ağır suçlar işlemeniz lazım. Bütün bunları el çabukluğuyla çıkardıkları bir infaz yasası ile dışarıya çıkardılar.

Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrah Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrah Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti

'İKİ ELİM AHİRETTE YAKALARINDA'

Geçmiş yıllarda uğradığı silahlı saldırının failinin af yasasıyla serbest kaldığını söyleyen Üstün, şunları aktardı:

Ben de bu suçların bir tanesinin mağduruyum. Bana karşı işlenen bir suçtan dolayı faile beş yıl ceza verdiler. O fail bir gün dahi yatmadan hapisten kurtuldu. Ellerime baksınlar. Sayın Erdoğan, ellerime bakın! Milletvekilleri, bana karşı işlenen bir suçu ne hakkınız var da siz affedebiliyorsunuz. İki elim ahirette iki yakalarında olacak.(karar)

Editör: Haber Merkezi