Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlerin kendileri, şehirleri ve Türkiye adına değer üretmesini arzuladıklarını belirterek müjdeli haberi duyurdu.

Başkan Aktaş, "Genç girişimcilerimize 100 bin TL hibe desteği sağlayacağız. 16 bin öğrencimize burs imkânı sunacağız. Şehir dışında okuyan Bursalı öğrencilerimizin de senede iki kez yani gidiş ve dönüş biletleri bizden" açıklamasında bulundu.

İnsan odaklı hizmet anlayışıyla yeni dönem için Türkiye'ye örnek olacak projelerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin geleceği olan gençler için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini vurguladı. Gençlerin girişimci olmalarını ve inovatif fikirlerini hayata geçirmelerini desteklemeyi hedeflediklerini belirten Başkan Aktaş, genç ve kadın girişimcilere onaylanmış projeleriyle kuracakları yeni işler için 100 bin TL hibe desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Politika faizi yüzde 50'de sabit kaldı Politika faizi yüzde 50'de sabit kaldı

Ayrıca, iş arayanlarla işverenleri bir araya getirdikleri 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Günleri'nde birçok iş arayan vatandaşı doğru iş yerlerine yönlendirerek istihdam ettiklerini ve yeni dönemde de iş garantili staj imkânı sunacaklarını dile getirdi.

Başkan Aktaş, ayrıca Bursa'da okuyan öğrencilerin yanı sıra Bursa'da ikamet edip başka şehirlerde okuyan öğrencilere de seyahat desteği sağlayacaklarını ve öğrencilere burs imkânı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Son olarak, Bursa'nın spor alanındaki başarılarını vurgulayan Başkan Aktaş, başarılı sporculara da kriter gözetmeksizin burs imkânı sunacaklarını ve gençlerin kendilerine, ailelerine, şehirlerine ve ülkelerine güvenmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: ajans haber