Giresun Valiliği, Espiye bölgesinde, emniyet güçlerince PKK terör örgütüne ait sığınak tespit edildi.

Giresun'un Espiye bölgesinde, jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda bölücü terör örgütü PKK'nın kullandığı sığınak bulundu.

Giresun Valiliği jandarma ekiplerince yapılan operasyon kapsamında Espiue bölgesinde, bölücü terör örgütünün kullandığı tespit edilen sığınağa ilişkin açıklama yaptı. 

Giresun Valiliği'nin yaptığı açıklamada, Espiye bölgesinde yapılan 'Şehit J.Er Reşat Avcı 2023/143' operasyonunda, sözde Karadeniz açılım grubunca 2014-2016 seneleri arasında kullanıldığı düşünülen sığınakta malzemeler ele geçirildiği bildirdi.

İstanbul'da Cuma Günü Trafik Yoğunluğu Yüzde 81'e Ulaştı İstanbul'da Cuma Günü Trafik Yoğunluğu Yüzde 81'e Ulaştı

Giresun Valiliği'nin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıldı: "İki adet fünye yapımında kullanılan bakır boru, 30 kiloya yakın hazırlanmış gübre, 3 adet kalem pil, pil bloku, 20 metre kablo, 50 adet çivi, birer adet küçük ve büyük tüp, tepsi, güğüm, un, çaydanlık, çay, spor ayakkabısı, mont, kazma başı, demir testeresi ve birer adet ağaç ele geçirildi" açıklandı.

Yapılan açıklamada, delil niteliğindeki malzemelerin muhafaza altına alındığı, delil niteliğinde malzemelerin ise yerinde imha edildiği de belirtildi.

BU SENE İÇERSİNDE BİN 682 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savuma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettirdiğinin altını çizerek, "Suriye ve Irak'ın kuzeyi de dahil son bir haftada etkisiz hale getirilen 42 terörist ile bu sene içerisinde toplam 1682 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi. (haber global)

Editör: Haber Merkezi