Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor

Google, "Gemini" adlı yapay zeka (AI) sohbet robotunun bu yıl aralarında Hindistan, ABD ve Birleşik Krallık'ın da bulunduğu bazı ülkelerde yapılacak seçimlerle ilgili soruları yanıtlamasını engelleme kararı aldı.

Google Hindistan ekibinden yapılan açıklamada, chatbotun kullanımına ilişkin yeni düzenlemelerin getirileceği belirtiliyor.

SEÇİMLERLE İLGİLİ SORULARA CEVAP VERMESİ KISITLANDI


Açıklamada, 2024 yılında dünya çapında çok sayıda seçim yapılacağı ve yanlış bilgilendirmeyle mücadele amacıyla Gemini'nin seçimlerle ilgili soruları yanıtlamasının engellendiği belirtildi. İkizler burcu şu soruları yanıtlıyor: “Şu anda bu soruya nasıl cevap vermeliyim diye düşünüyorum. Bu süre zarfında Google arama motorunu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Google daha önce Gemini'nin beyaz tenli insanları siyah olarak tasvir etmesi nedeniyle eleştirilmiş ve tarihi figürlerin hatalı tasvirleri nedeniyle özür dilemişti. 23 Şubat'ta, tarihi figürlerin hatalı tasvirleri nedeniyle İkizler'in insan görsellerini oluşturma olanağı sonlandırıldı.

4 Mart'ta Hindistan, yapay zeka platformlarını ve uygulamalarını halka açmadan önce hükümetin onayını istedi.

Kaynak: karar