Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini sabit bırakacağı tahmininde birleşti.

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bugünkü faiz kararında politika faizini sabit bırakacağı öngörüsünde bulunurken, bankanın iletişiminde "bekle-gör" politikasını uygulayabileceğini ve enflasyonda artış olması durumunda daha da sıkılaşmayı düşünebileceğini belirtti.

Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Ocak zammı yeterli! Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin açıklama: Ocak zammı yeterli!

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, son dönemde enflasyonda yaşanan yukarı yönlü sürprize rağmen TCMB'nin PPK toplantısında politika faizini yüzde 45'te sabit tutacağı tahmininde bulundu. Drimal, bankanın faiz artırımı yoluyla doğrudan sıkılaşmanın önüne geçmeye çalışabileceğini ve iletişiminde bekle-gör politikasının nedenlerini açıkladı.

In Touch Capital Markets Kıdemli FX Analisti Piotr Matys, TCMB'nin politika faizini değiştirmeyerek yüzde 45'te tutmasının beklendiğini ifade etti. Ancak Matys, ileriki aylarda enflasyonda artış olması durumunda TCMB'nin para politikasını daha da sıkılaştırmayı ciddi olarak düşünmesi gerekebileceğini vurguladı.

Beklenti anketine katılan ekonomistler de TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak belirlendi.

Kaynak: HABERLER.COM