Altının gram fiyatı, dün altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak artış gösterdi ve günü önceki kapanışa göre %1,3 artışla 2.440 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışa göre %0,1 üzerinde, 2.442 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.420 liradan, cumhuriyet altını ise 16.960 liradan satılıyor.

Dün rekor seviyeye ulaşan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışa göre %0,1 değer kazancıyla 2.354 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi karışık bir seyir izlenirken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz indirimine başlayacağı tahminleri %54 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD'de enflasyonun beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi durumunda Fed'in faiz indirimine gitme olasılığının daha da azalabileceğini belirtti.

Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi

Bugün açıklanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin yatırımcıların odak noktasında olduğu belirtilirken, TÜFE'nin martta aylık %0,3 ve yıllık %3,4 artış göstermesi bekleniyor.

Analistler, ABD'de TÜFE verisinin yanı sıra Fed'in son toplantı tutanaklarının da takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.380 dolar seviyelerinin direnç, 2.330 ve 2.300 doların ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

Kaynak: HABERLER.COM