Kış aylarının kapıya dayanmasıyla beraber hastalık mevsimi de kapıya dayandı. Bu havalarda en tehlikeli olabilen solunum yolu enfeksiyonlarının başında ise grip geliyor. Uzmanlar, gribin kronik rahatsızlığı olan insalarda ölümcül sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Basit bir hastalık gibi görünen gribin risklerine dikkat çeken Doç. Dr. Pervin Korkmaz, soğuk havalarda tokalaşma ve öpüşmeden uzak durulması gerektiğini belirtti. Korkmaz, en büyük risk grubundaki kişilerin alabileceği tedbirleri sıralayarak; "Yaşlılar, kalp-akciğer hastalığı ve diyabeti olanlar, bağışıklık durumu baskılananlar, aşırı kilolu olanlar ve sigara kullananlarda hastalık seyri süresince hayatı tehdit edebilen komplikasyonlar gelişebilir." dedi.

Korkmaz, hastalıktan korunabilmek için alınması gereken tedbirleriyse şu şekilde sıraladı: Ellerin sık sık sabunla yıkanması, öksürük ve hapşırık sırasında ağzın ve burnun kapatılması, maske kullanılması...

Grip aşısı öneriliyor

Doç. Dr. Korkmaz, 65 yaş üstü kişilerin mutlaka grip aşısı olması gerektiğini söyledi ve diğer risk gruplarını şu şekilde sıraladı.

'H.K.G.' davası ertelendi! 'H.K.G.' davası ertelendi!

KOAH, bronşektazi, astım, kalp ve damar hastalığı gibi kronik hastalığı olanlar.

Organ veya doku nakli olmuş, kanser tanısı olan veya altta yatan çeşitli hastalıkları sebebiyle bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullananlar.

Şeker hastalığı, böbrek fonksiyon bozukluğu olanlar.

Hemoglobinopati tanısı olanlar, huzur evlerinde kalanlar, obezitesi olanlar, grip açısından riskli kişilerle yaşayanlar. (karar)

Editör: Haber Merkezi