Abone Ol

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 4 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'a isabet etti.

Son belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada biri öğretmen biri çocuk olmak üzere 2 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

  • "Karkamış'ta sivil yerleşim yerlerine saldırı söz konusu, okullarımıza da saldırı söz konusu oldu. Okulun hemen bahçe duvarının dışına düşme söz konusu oldu. Oluşan basınçla öğretmen odasının camları kırılması suretiyle maalesef bir kardeşimiz, öğretmenimiz 22 yaşındaki öğretmenimiz şehit oldu. Evlere isabet etmek suretiyle saldırı devam etti. 
  • Bir duvarın içerisine girmek suretiyle oradaki 5 yaşındaki bir çocuğumuz Hasan Karataş şehit oldu. Yine aynı evde 5 aylık hamile kadın da öldü bilgisi geldi. Ama şu anda entübe, dualarımız onunla birlikte. 5 aylık bebeği de yaşatmaya çalışıyorlar. Bu terörün kuralsız, insanlıktan yoksun yüzünün bir sonucudur. Biz bu saldırıları yıllar önce de yaşadık. Bugün öğleden sonra da Öncüpınar'a havan atışları gerçekleşti. Atamayacak hale gelene kadar terörü temizleyeceğiz."

SINIR HATTINDA GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Gaziantep ve Kilis'e yönelik roketli saldırılar sonrası sınır hattında önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı: Göz Gözü Görmeyecek Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı: Göz Gözü Görmeyecek

Saldırıların ardından Tel Rıfat ve Ayn El Arap bölgesindeki teröristlere ait mevziler, sınır birliklerince ateş altına alındı. İnsansız hava araçlarınca tespit edilen terör hedefleri; obüs ve çok namlulu roketatarlar ile vurularak imha edildi.

"AĞIR YARALILARDAN BİRİ 5 YAŞINDA BİR ÇOCUK!"

Cumhuriyet TV, dün geceden itibaren Gaziantep'te yaşananlarla ilgili Zafer Gazetesi Haber Müdürü Yaşar Elma ile görüştü.  Sınır bölgesinde yaşanan son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Elma, "Korku iklimi hakim, kimse dışarı çıkmıyor" dedi.

Kilis Öncüpınar sınır kapısında başlayan saldırılar sonucu yurttaşların korku içerisinde yaşadıklarını ve iş yerlerinin kapandığını belirten Elma, "İlk yapılan açıklamada 2 kişi hayatını kaybetmişti ancak sonrasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralılardan bir tanesi de çocuk ve 5 yaşında. Yaşamını yitirenlerden bir tanesi de öğretmen." ifadelerini kullandı.

Roketin düştüğü yerin yakınında olan okulun Kocatepe İlkokulu olduğunu belirten Elma, sözlerine şu şekilde son verdi:

  • Yaralıların sayısının daha çok olduğu söyleniyor, böyle bir iddia var.
     
  • Birçok kişi korkuyor, roketin nereye atılacağını bilmiyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından alçakça düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI YAKININA 2 ROKET MERMİSİ DÜŞTÜ

Öte yandan Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden PKK/YPG’li teröristler tarafından ateşlenen 2 roket mermisi, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş araziye düşüp patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı. Roketin atıldığı noktalardaki teröristler, sınırda konuşlu birlikler tarafından ateş altına alındı. Kilis'e dün akşam saatlerinde yapılan roketli saldırıda 1 asker ile 7 polis memuru yaralanmıştı.

DİYARBAKIR'DAN SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden PKK/YPG’li teröristler tarafından düzenlenen, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan mühimmat yüklü savaş uçakları havalandı. Üsteki hava hareketliliği sürerken, kargo uçaklarının da iniş-kalkış yaptığı gözlendi. 

Editör: Haber Merkezi