Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü yeni Kabine'yi duyurdu. Yeni Kabine'de sadece iki isim değişmedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam etti. Bakanlıklarda devir teslim tamamlanırken, yeni isimler göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bakanlar ile ilk Kabine toplantısını bugün gerçekleştirecek. İlk toplantıda yeni dönemin yol haritası ele alınacak.

İletişim Başkanlığı duyurdu: Yeni kabine sonrası kritik kadrolara atamalar yapıldı

İletişim Başkanlığı duyurdu: Yeni kabine sonrası kritik kadrolara atamalar yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kabinesinin ilk toplantısında gündemde ekonomiye dair başlıkların olması bekleniyor. Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret artışı, en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltilmesi, emekli ikramiyesinde bir değişiklik olup olmayacağı gibi daha çok ekonomi başlıklarının kabinenin ilk toplantısında sıcak başlıklar olması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na Akif Çağatay Kılıç atandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na Akif Çağatay Kılıç atandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in yeni döneme ilişkin sunum yapması bekleniyor. Toplantıda fiyat artışlarının yol açtığı refah kayıplarına karşı atılabilecek adımlar, asgari ücret, memurların maaş artışı gibi kritik başlıklar ele alınacak.

Giresun'da Otomobil Dereye Yuvarlandı: Karı-Kocayı Ölüm Ayırdı Giresun'da Otomobil Dereye Yuvarlandı: Karı-Kocayı Ölüm Ayırdı

Bloomberg yazdı: Yeni maliye bakanının zamana ve desteğe ihtiyacı var

Bloomberg yazdı: Yeni maliye bakanının zamana ve desteğe ihtiyacı var

Önümüzdeki dönemde gündeme gelmesi beklenen taşerona kadro, seçim vaadi olarak açıklanan ev kadınlarına emeklilik, gençlere vergisiz elektronik eşya ve faizsiz evlilik kredisi konularının masaya yatırılması bekleniyor.

İsveç'in NATO üyeliği de görüşülecek

Dış politikada ise önümüzdeki dönemde Litvanya’da NATO liderler zirvesi gerçekleşecek. Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Bu bağlamda İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin atacağı adımın da kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

Erdoğan, geçen hafta sonu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmüştü. Görüşmenin yansımalarının da kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında yürütülen faaliyetlerin gündeme gelmesi ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in sunum yapması bekleniyor.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi