Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti! Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti!

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonun 48. kuruluş yıl dönümünde Ankara'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arslan, Türkiye'deki vergi sisteminin adaletsiz olduğunu vurgulayarak, devletin sadece yakaladığından vergi alması ve kayıt dışı istihdamın hala yüksek olması durumunu eleştirdi. Vergi denetimi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için mevzuat değişikliği gerektiğini belirtti.

 Arslan, kriz dönemlerinde verginin sabitlenmesi ve çalışanların vergilerinin yüzde 10 ile sınırlandırılması gerektiğini savundu. Ayrıca, daha adil bir vergi sistemi için köklü bir vergi reformuna ihtiyaç olduğunu vurguladı.Dolaylı vergilere karşı olduklarını belirten Arslan, dolaylı vergilerin azaltılması ve doğrudan vergilerin öne çıkarılması gerektiğini ifade etti.

 Asgari ücretin enflasyonun üzerinde artırılmasını destekledi, ancak toplu sözleşme düzeninde asgari ücretle paralel olarak ücret alan işçilerin haklarının korunması gerektiğini söyledi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının daha katılımcı ve kapsayıcı olması gerektiğini savundu.Kıdem tazminatı mevzuatının yetersiz olduğunu belirten Arslan, kıdem tazminatı haklarının korunması için düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.(dünya)

Editör: Haber Merkezi