Başkan Akış'ın, 2014 yılında açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve 10 yıldır süren davanın 61. duruşmasının 5 Haziran Çarşamba günü Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

Avukatlar, bu duruşmada nihai kararın verileceğini öngörüyor. Akış hakkında yeni açılan ve gizlilik kararı getirilen bir soruşturmanın ise 1 Şubat 2014'te Hakkari'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmadan kaynaklandığı öğrenildi. Avukatlara göre, söz konusu konuşmada suç teşkil edecek bir ifade bulunmuyor.

Eylem Yasağına Karşı Hukuki Mücadele

Hakkari Valiliği'nin aldığı 10 günlük eylem, etkinlik, toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağına karşı DEM Parti Hakkari İl Örgütü, yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı.

Belediye binası ve DEM Parti Hakkari İl Örgütü önünde polis ablukası sürerken, çok sayıda kişi il binasına gelerek nöbet eylemi başlattı. Bu akşam saat 19.00'da DEM Parti tarafından belediye binası önünde yapılacak basın açıklamasına bölge illerinin belediye eş başkanları, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları katılacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın ise yarın sabah kente gelmesi bekleniyor.

Polis Barikatları ve Kayyım Durumu

Hakkari Belediyesi'nin çevresi yeni polis barikatlarıyla kapatılırken, kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik henüz belediye binasına gelmedi. Sabah saatlerinde belediye binasında devam eden polis araması sona erdi ve personelin binaya girişine izin verildi.

Siyasi Destek

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

DEM Parti Hakkari İl Örgütü'nden alınan bilgiye göre, Yeniden Refah Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari il yöneticileri kayyım uygulamasını kabul etmediklerini belirtti.

Esnaf Ziyaretleri

DEM Parti bölge milletvekilleri ve belediye eş başkanlarından oluşan ilk heyet Hakkari'ye ulaştı. DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasında yapılan toplantının ardından heyet, Bulvar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretlerine başladı ve bu akşam saat 19.00'da gerçekleştirilecek olan basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

Kaynak: Gazete Duvar