Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Hamas, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in açıklamalarının İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler Ajansı (UNRWA) hakkındaki iddialarının asılsız olduğunu gösterdiğini söyledi.

Borrell, dün yaptığı açıklamada İsrail'in UNRWA'yı kapatma yönündeki siyasi iradesini gizlemediğini ve iddiaları kanıtlaması gereken tarafın İsrail olduğunu ancak şu ana kadar iddialarla ilgili herhangi bir delil sunulmadığını söyledi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Borrell'in açıklamaları, İsrail'in yıllardır UNRWA'dan kurtulmak istediğini, UNRWA ve çalışanlarına yönelik uydurma suçlamaların arkasında Siyonistlerin olduğunu gösteriyor."

Açıklamada, Filistinli mültecilerin hayatta kalması için UNRWA'nın önemi vurgulanırken, İsrail'in UNRWA'ya yönelik iddialarına ilişkin henüz herhangi bir kanıt sunamadığının altı çizildi.

Açıklamada ayrıca, "UNRWA Genel Komiseri'nin açıklamasına göre, iddialarını kanıtlayacak hiçbir şey bulamayan yalan makinesinin İsrail'e teslim edilmemesi ve Teşkilat'a bağışlara devam edilmesi" çağrısında bulunuldu.

UNRWA'nın İşlevi ve İsrail'in iddiaları

Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, faaliyetlerine başladığı 1950 yılından bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınma gibi insani yardım sağlayan öncü kuruluş oldu. Ajans, 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek veriyor.

UNRWA, yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını iyileştirmeye çalışırken, tesisleri İsrail tarafından defalarca saldırıya uğradı ve tonlarca gıda ve ilaç imha edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrailli yetkililerin 7 Ekim saldırılarına UNRWA personelinin karıştığına dair iddiaları hakkında acil soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu.

UNRWA, İsrail'in iddialarına ilişkin de soruşturma başlattı.

İsrail, UNRWA'nın faaliyetlerini tamamen durdurmasını ve bölgeyi terk etmesini istiyor.

Kaynak: HABERLER.COM