Bu sezon palamut kıtlığının yaşandığı Karadeniz'de balıkçıların umudu hamsiye kaldı. Hava şartları ve teknelerin denize açılmasına bağlı olarak değişen hamsi fiyatları, bir anda 30 TL arttı. Öyle ki 40 liraya kadar olan hamsi fiyatları 70 TL'ye yükseldi bu da neredeyse %100 artışa sebebiyet verdi. Fakat balıkçılar, buna rağmen yurttaşın hamsi alırken fiyata aldırmadığını, güzel balığa rağbet gösterdiklerinin altını çizdi.

HAMSİ FİYATLARI NEDEN ARTTI?

Son zamanlarda tezgahlarda 40 TL'den satılan hamsinin fiyatı bir anda 30 TL birden arttı. Hamsideki fiyat artışının kötü hava şartlarından kaynaklandığını söyleyen Samsun'lu balıkçı Onurcan Köse, “Havalar kötü gitse de balık çeşidinde bolluk yaşanıyor. Hamsi, barbun, mezgit, istavrit gibi mevsim balıkları bolca mevcut. Havaların kötü gitmesine rağmen piyasaya göre ücretler de oldukça uygun. Barbun-mezgit kilo 80 TL, istavrit kilo 100 TL, hamsi de kilo 70 TL’den tezgahtaki yerini alıyor.

Sezon başından bu zamana kadar barbun pek çıkmıyordu. Birkaç gündür barbun da oldukça bol geliyor. Hamsi de hava durumuna göre değişiyor. Yakın zamanda fiyatı 40 TL’ye kadar düşmüştü ama şimdi yine 70 TL’ye yükseldi. Dün 40 TL olan hamsi bugün tekrardan 70 TL’ye yükseldi. Hamsi 40 TL olsa da 70 TL olsa da bolca satılıyor. Hamsi yeter ki güzel olsun, yurttaş fiyatına bakmadan güzel balığa rağbet gösteriyor” sözlerini kullandı.

Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı Özgür Özel Saraçhane'deki Polis Barikatı İçin Çin Seddi Benzetmesi Yaptı

Yurttaşlardan da Samsun'daki balık fiyatlarının piyasaya göre uygun olduğu görüşü gelirken, en çok ilginin hamsi ile mezgite olduğu bilgisi de verildi. (karar)

Editör: Haber Merkezi