Muğla Fethiye'deki Ölüdeniz'de bir otelde sahte isimle kalan 'Hanımağa' lakaplı Güniz Akkuş, silahlı saldırıya uğradı. Halk TV'den Müslim Sarıyar'ın haberine göre, kimliği belirsiz bir kişi, Akkuş'a otelin önünde ateş açtı. Bacağından yaralanan Akkuş, hemen hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Saldırgan ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.

GÜNİZ AKKUŞ KİMDİR?

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Güniz Akkuş, 1976 yılında doğdu ve 15 yaşına kadar ailesiyle birlikte Almanya'da yaşadı. Tatil için gittiği Antalya'da motorlu polis ekipleri olan 'yunuslara' hayranlık duyarak polis olmaya karar verdi. Almanya'dan dönüp ailesini ikna ederek Türkiye'ye gelen Akkuş, İzmir'deki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu ve polis memuru olarak görev yapmaya başladı. 2000 yılında yunus timinde göreve başlayan Akkuş, kısa süre sonra Narkotik Şube Müdürlüğü'ne atandı.

Ancak, amiriyle yaşadığı tartışma sonrası önce Kilis'e atandı, ardından aynı amiri tehdit ettiği gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. İstanbul'da 20 kişilik bir suç örgütünün başı olmak ve eğlence mekanlarından haraç toplamak gibi suçlarla suçlanan Akkuş, 2006 yılında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 2009 yılında tahliye oldu. 2015 yılında umreye giderek tövbe ettiğini açıklayan Akkuş, 2021 yılında tekrar suça karıştığı için kısa süreli cezaevine girdi.

Kaynak: KARAR