Türk sinemasının usta isimlerinden Fatma Karanfil, bir süredir kanser tedavisi gördüğü Florya'daki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyordu. 72 yaşında hayatını kaybeden Karanfil, son günlerinde yoğun bakımda entübe edilmişti.

Kanser teşhisi konulduğunda hastalığın ileri aşamaya ulaştığı ve metastazların başladığı öğrenilmişti. Vefat haberi, Karanfil'in menajeri Aslı İslamoğlu tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

MENAJERİNİN AÇIKLAMASI Usta oyuncunun menajeri Aslı İslamoğlu, sosyal medya hesabından şu sözlerle acı haberi paylaştı:

Duman'ın yeni albümü yolda Duman'ın yeni albümü yolda

"Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'i kaybettik. Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi. Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır. Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil. Tüm sanat camiasına ve kamuoyuna duyurulur."

FATMA KARANFİL KİMDİR?

3 Şubat 1952 tarihinde Eskişehir'de doğan Fatma Karanfil, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

LCC'de eğitim aldıktan sonra, 1968'de Ses dergisinin düzenlediği yarışmada üçüncülük kazandı ve sinemaya adım attı. 1975'te Ali Kocatepe ile evlenip ayrılan sanatçı, 1976-1980 yılları arasında Londra'da tekstil eğitimi aldı. 1984'te ikinci kez evlendi. Göğüs kanserine yakalanıp bu hastalığı atlattıktan sonra, 2001'de yeniden sahnelere döndü.

Yeşilçam’ın unutulmaz yapımlarından "Keloğlan"da "Fatma" karakterini canlandıran Karanfil, son olarak "Aşk-ı Memnu" dizisindeki "Şayeste" rolüyle hafızalara kazındı.

Kaynak: KARAR