ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor ABD: Rusya Ukrayna'da Kimyasal Gaz Kullanıyor

Harvard Üniversitesi'nde Filistin'e destek amaçlı gösteri düzenleyen öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılacak

Filistin'e destek amaçlı gösteri düzenleyen 4 Harvard Üniversitesi öğrencisi hakkında disiplin soruşturması başlatılacağı açıklandı. Öğrenciler uyarı, gözaltı veya okuldan uzaklaştırma cezası almış sayılır.

Filistin risk cezasını desteklemek için Harvard Üniversitesi'nde gösteri düzenleyen öğrenciler.

Cambridge, Massachusetts'teki Harvard Üniversitesi'nin yerel yayın organı The Crimson gazetesinin haberine göre, 1873'ten bu yana Filistin yanlısı protestolar düzenleyen 4 öğrenci, üniversitenin disiplin kuruluna sevk edildi.

Harvard Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversite üyelerinin normal faaliyetlerini yürütmesini engelleyen ve bildiriyi ihlal eden eylemler kabul edilemez davranışlardır ve disipline tabidir" denildi.

Kasım ayında üniversite kampüsünde Filistin yanlısı yürüyüş düzenleyen öğrencilerin uyarı alması, gözaltına alınması veya okuldan uzaklaştırılması bekleniyor.

Filistin yanlısı eylemlerin düzenlenmesi için disiplin kuruluna sevk edilen öğrencilerden Kojo Acheampong, "Bunun bizi durdurmayacağını biliyoruz. Bu saldırıların Filistinlilerle dayanışmamızı engellemesine asla izin vermeyeceğiz." insanlar."
-AYRICA HARVARD BAŞKANI CLAUDINE GAY İSTİFASINA ZORLANDI

ABD Kongre Eğitim ve İşgücü Komitesi'nde 5 Aralık'ta düzenlenen "Üniversite Başkanlarını Sorumlu Tutmak ve Anti-Semitizmle Mücadele" başlıklı oturum kapsamında, Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Elizabeth Magill, Harvard'ın Başkanı Claudine Gay ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ( MIT) Başkanı Sally Kornbluth'tan, üniversitenin kampüsteki Yahudi karşıtlığı olaylarını nasıl ele aldıklarına ilişkin soruları yanıtlaması istendi.

Üç başkan, öğrencilere yönelik disiplin cezaları, anti-Semitizmle ilgili konular, üniversitelerin farklı bakış açılarını nasıl temsil ettiği ve kampüs güvenliği hakkındaki soruları yanıtlamak için saatler harcadı.

Geçen yıl rektörlüklerine başlayan Gay, Magill ve Kornbluth, her türlü Müslüman karşıtı duygu ve nefretin yükselişiyle mücadele edeceklerini söylediler.

Komisyona yaptıkları açıklamaların ardından yoğun eleştiri ve baskılarla karşılaşan üç rektör istifaya zorlandı.

İsrail karşıtı protestolarda ifade özgürlüğünü savunan Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Magill, eleştiri ve baskıların ardından dün istifa etti.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi