Kadın Üvey Oğluyla Kaçtı Kadın Üvey Oğluyla Kaçtı

İzmir'in Konak ilçesinde, İstanbul'da Eros isimli kediyi işkenceyle öldüren İbrahim Keloğlan'ın tutuksuz yargılanmasına karşı tepki gösteren hayvan hakları savunucuları, başlattıkları oturma eylemini beşinci gününde de devam ettiriyor. Dünkü eylemde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan aktivistler, Keloğlan'a verilen iyi hal indirimine tepki gösterdi. "İnsanlık öldü, hayvanları savunalım" ve "Hayvan katilleri yakalansın" gibi pankartlar açan grup, "Hak, hukuk, adalet" ve "Sokak hayvanları sahipsiz değildir" sloganları attı.

Eylemde konuşan Merve Çınar, "Sesimizin duyulacağına ve kararın bozulacağına olan inancımız devam ediyor. Katilin iyi hali olmaz. Cinayetin de türü olmaz. Biz kısa ve öz, tutuklama istiyoruz" dedi. Adalet nöbetinde kararlı olduklarını belirten Çınar, "Biz burada yaşam hakkı savunucuları olarak yıllardır hayvanlarla geçirdiğimiz zamandan ve paylaştıklarımızdan çok şey öğrendik. Evlatlarımıza zarar veren kim varsa en ağır cezayı almalarını istiyoruz. İstinaf süresi dolana kadar da tepkimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere, İstanbul Başakşehir'de yaşanan olayda İbrahim Keloğlan, yaşadığı sitede kıstırdığı kedi Eros'a 6 dakika boyunca işkence ederek öldürmüştü. Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası ve salıverilmesine itiraz edilmesi üzerine yeniden yargılandığı davada, saldırganın 2 yıl 6 ay hapis cezası ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmasına karar verilmişti

Kaynak: yeşil gazete